איזה שיש מומלץ למטבח ?

המטבח הוא ללא ספק בין החללים החשובים והמשמעותיים עבורנו בו אנו כבר מזמן לא רק עומדים ומבשלים את מיטב המטעמים והמאכלים לכל המשפחה, אלא גם יושבים בצוותא זה לצד זה לארוחות משותפות, מספרים חוויות, עוברים בלפ טופ או בסמרטפון על מיילים, עונים לשיחות, שותים ״קפה על הבר״, קוראים עיתון של בוקר ועוד מגוון של פעולות… המטבח הפך להיות ממקום של בישול ממנו מוציאים את האוכל החוצה לפינת הישיבה, למקום מפגש בו האווירה והעיצוב מקבלים משמעות לגמרי אחרת ולכן כחלק מתהליך התכנון של המטבח עלינו לקחת בחשבון את כל הצרכים שלנו בבחירת הסגנון העיצובי של המטבח והאביזרים המשלימים אותו ביניהם השיש…

תפקידיו של השיש במטבח שלנו

  • עומק, אור וצבע – השיש מכתיב את הטון הכללי של המטבח, משלים את המראה העיצובי בין אם בחרנו במטבח מודרני, כפרי או משולב.
  • משטח עבודה פונקציונלי – על השיש אנו מבצעים את כל ההכנות לבישולים ומאכלים שאנו מכינים כמו למשל קילוף, קיצוץ, רידוד בצק וכדומה …
  • משטח יצירה, ישיבה, מקום מפגש – כאמור, המטבח משמש אותנו לצרכים נוספים כמו למשל הכנת שיעורי בית עם הילדים, משטח יצירה לגזירה וציור, ישיבה לקפה עם חבר או חברה ועוד…

תהליך הבחירה של שיש למטבח מורכב מכמה קריטריונים חשובים:

  1. מחיר, עלות מול תועלת – הבחירה במשטח שיש טבעי דוגמת שיש גרניט שמחייב חציבה וליטוש של האבן תהיה יקרה יותר ממשטח שיש סינטטי העובר תהליך ייחודי בו מערבבים כמה חומרים יחד. התקציב הוא חלק חשוב בתהליך הבחירה שכן פעמים רבות אין אנו יכולים לחרוג ממנו. יחד עם זאת, יכול להיות ששווה להשקיע קצת יותר בכדי להנות ממשטח שישמש אותנו לאורך שנים, אלו הם בדרך כלל משטחים שגם לא דורשים תחזוקה רבה וקל מאוד לנקות אותם.
  2. גוון, צבע – כשבוחרים שיש כמו למשל ״אבן קיסר״ האפשרויות הן אינסופיות. ניתן לבחור שיש בגווני ורוד, ירוק, אפור, שמנת ואפילו שחור… המבחר הוא אינסופי…כך קל מאוד להתאים את הסגנון העיצובי של המטבח ואת האווירה שאנחנו מחפשים ליצור לשיש. לעומת זאת, הגרניט מגיעה בגוונים כהים שלא מתאימים לכל אחד. חשוב גם לשים לב לרמת הברק של המשטח – מבריק מאוד, מבריק מעט או מט.
  3. מרקם – לכל סוג שיש יש מרקם אחר. למשל שיש גרניט מגיע במאין מרקם גידי סיבי כזה, שכן מדובר באבן טבעית, לעומת זאת בשיש סינטטי ניתן להגיע לאיזה מרקם שרוצים, ממש כמו בגוונים ובצבעים.
  4. כמה מבשלים בבית?, עמידות לחום ולסריטות – במטבח פעיל במיוחד, מומלץ לבחור בשיש חזק ועמיד כמו למשל שיש גרניט. שיש זה עמיד הן לסריטות והן לחום.
  5. קלות ניקיון – יש משטחים שיותר קל לנקות ויש כאלה שמשאירים כתמים של תבלינים או קפה למשל וזה עוד משהו שחשוב לשים עליו את הדעת.

לסיכום, התשובה לשאלה איזה שיש מומלץ למטבח איננה חד משמעית ובכדי לבחור את השיש המושלם, חשוב להעלות את השיקולים הללו על הפרק ורק אז להחליט.

המפעל שלנו קיים כבר למעלה מ-40 שנה ומתמחה בייבוא, ייצור והתקנה של משטחי שיש למטבחים מכל הסוגים.
צוות היועצים שלנו ישמח לסייע לכם בכל שאלה או בקשה בתהליך מושלם הכולל התאמה של משטח השיש תוך לקיחת כלל הצרכים שלכם.

רוצה מידע נוסף על מוצר זה? צור עימנו קשר ונחזור אליך בהקדם!

Call Now Button08-9494100
נגישות