בהיותנו נמצאים בתהליך של תכנון, עיצוב ובניית חלל המטבח בין אם מדובר במטבח חדש לגמרי ובין אם בשיפוץ עולות לא מעט שאלות שכן מדובר באחד החללים המרכזיים בביתנו. בין השאר אנו מתלבטים לגבי הסגנון העיצובי הנבחר: כפרי או מודרני, פרובינציאלי או אנגלי, שואלים את עצמנו לגבי הצבעים, חומרי הגלם, התאורה, האווירה שאנו רוצים ליצור, מנסים לבצע התאמות על פי גודל החלל כאשר סוגיה מרכזית נוספת עומדת בתהליך הבחירה. אם גם אתם שאלתם את עצמכם על שיש טבעי ומה זה אומר, העמוד הבא בדיוק בשבילכם!.
ממש כפי שיש את העץ הגולמי, הגושני העץ האותנטי אותו כולנו מכירים עם היתרונות והחסרונות שלו, לצדו כל מיני ״חיקויים״ כמו MDF, שכבות עץ דחוסות, פורמייקה וכדומה, כך יש גם שיש טבעי אותו חוצבים ממש בטבע באזורים הרריים. בגדול הסינתטי בא במטרה להוזיל את עלויות הטבעי שהן תמיד גבוהות יותר ולהתגבר על החסרונות של החומר המקורי וזה בעצם ההבדל גם במקרה שלנו בין שיש טבעי לשיש סינתטי.
את השיש הטבעי מייצרים מאבן שקיימת בטבע. לאחר שחוצבים את האבן היא עוברת תהליך של ליטוש ואז בשלב מאוחר יותר מבצעים תהליכי חיתוך והתאמה לפי הצרכים של הלקוח.
סוגי שיש טבעי
דוגמאות לשיש טבעי הן שיש גרניט למשל. מדובר במשטח שיש פרקטי לעבודה במטבח שכן בשונה מסוגי שיש טבעיים אחרים, אין לו נטייה לספוח כתמים. הוא מאופיין ברמת צפיפות גבוהה ולכן הוא עמיד ולא נשרט כל כך בקלות. שיש גרניט מגיע באינספור סוגים של גוונים שכן הוא לא עובר תהליכים מלאכותיים, הוא מגיע למטבח שלנו, ממש כפי שהוא נמצא בטבע.
גם שיש חברון, שיש קררה ושיש פורצלן הנם דוגמאות לסוגי שיש טבעיים כאשר לכל סוג יש את היתרונות והחסרונות שלו. אם מדברים באופן כללי על יתרונות מול חסרונות של השיש הטבעי בהשוואה לסינטטי אפשר לומר כי בעוד השיש הטבעי יקר משמעותית במחיר, הוא נחשב לעמיד וחזק יותר לאורך זמן. בנוסף, כאשר בוחנים סוגי שיש טבעיים, אין תחליף למרקם ולגוון הייחודי שלא ניתן להחליף בסוגי השיש הסינטטיים. מדובר במראה יוקרתי וייחודי לא אין תחליף.
לסיכום, בהיותנו בוחרים את סוג השיש המתאים עבורנו יש לבחון את הצרכים שלנו במטבח, לשים דגש על בחירה לפי תקציב ולהכניס לשיקולים שלנו קריטריונים נוספים דוגמת אחריות, תחזוקה וניקיון, חוזק וכדומה.